Ferran Adria

'Alleen door kennis kun je vernieuwend zijn. Kennis geeft vrijheid.'

Confucius

'It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.'

Wij zijn Jotner

Jelle Dam

Mede-grondlegger van de filosofie “Jotner”. Geboren avonturier met een wereldse blik op het leven. Zijn culinaire onderlegging proef je terug in de bieren en de invloed van zijn reizen vind je terug in de filosofie “Jotner”.

De schouders van de reus.

Jelmer Mensonides

Mede-grondlegger van Jotner. Diepzinnig doch nuchter, een heldere kennis van bedrijfsvoering en een originele kijk op de wereld. Vanuit zijn kelder aan de Kastanjelaan in Groningen is de Jotner geboren.

Het hart van de reus.

Wouter v. Ackooy

In een later stadium aangesloten bij Jotner. Wouter was al vaker deel van het denkproces van de filosofie “Jotner”. Hij bracht met zijn focus en zijn filosofisch/theoretische denkwijze een diepere dimensie in de filosofie “Jotner”.

Het brein van de reus.

Confucius

'The roots of education are bitter, but the fruit is sweet.'

Jotner

'Time holds all the secrets...'

Terug in de tijd.

Nadat in 2010 voorzichtig de eerste schreden werden gezet om thuis te brouwen in Groningen, raakten wij steeds meer in de ban van speciaalbier.

Door Jelle zijn koksopleiding in Brugge werden wij helemaal gegrepen door de rijke en uitgebreide historie van speciaalbier in Belgiƫ. Jelmer zijn smaak en interesse voor speciaalbier en het brouwproces ervan groeide ook mee en zijn we samen liefhebbers van speciaalbier geworden.

Terug in Groningen werd een eigen brouwinstallatie opgebouwd in de kelder met een capaciteit van 30 liter. Dit is sinds 2014 de thuisbasis van Jotner.

2014

Eerste Jotner brouwsel in de kelder aan de Kastanjelaan in Groningen. Een explosieve start.

2016

Speciaalpils “Brutus”, Witbier “Aristoteles” en een reusachtige houten Jotner verrijzen uit de grond.

2017

De eerste Barrel Aged gebrouwen en daarmee een passie voor houtlagering gekregen.

Tot heden...

Eigen brouwerij 40%
Ombouw oude ('76) camper tot Food&Beertruck 65%
Barrel Aged Collaborations 90%