Confucius

'It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.

Ferran Adria

'Alleen door kennis kun je vernieuwend zijn. Kennis geeft vrijheid.''

Wij zijn Jotner

Jelle Dam

Mede-grondlegger van de filosofie “Jotner”. Geboren avonturier met een wereldse blik op het leven. Zijn culinaire onderlegging proef je terug in de bieren en de invloed van zijn reizen vind je terug in de filosofie “Jotner”.

De schouders van de reus.

Jelmer Mensonides

Mede-grondlegger van Jotner. Diepzinnig doch nuchter, een heldere kennis van bedrijfsvoering en een originele kijk op de wereld. Vanuit zijn kelder aan de Kastanjelaan in Groningen is de Jotner geboren.

Het hart van de reus.

Wouter van Ackooy

In een later stadium aangesloten bij Jotner. Wouter was al vaker deel van het denkproces van de filosofie “Jotner”. Hij bracht met zijn focus en zijn filosofisch/theoretische denkwijze een diepere dimensie in de filosofie “Jotner”.

Het brein van de reus.

Confucius

'The roots of education are bitter, but the fruit is sweet.'

Jotner

'Time holds all the secrets...'

JelleBarrelAged

Terug in de tijd

Nadat in 2010 voorzichtig de eerste schreden werden gezet om thuis te brouwen in Groningen, raakten wij steeds meer in de ban van speciaalbier.

Door Jelle zijn koksopleiding in Brugge werden wij helemaal gegrepen door de rijke en uitgebreide historie van speciaalbier in België. Jelmer zijn smaak en interesse voor speciaalbier en het brouwproces ervan groeide ook mee en zijn we samen liefhebbers van speciaalbier geworden.

Terug in Groningen werd een eigen brouwinstallatie opgebouwd in de kelder met een capaciteit van 30 liter. Dit is sinds 2014 de thuisbasis van Jotner.

2014

Eerste Jotner brouwsel in de kelder aan de Kastanjelaan in Groningen. Een explosieve start.

2016

Naast het verbreden van ons palet voor bier en vatgelageringen ontstond een visie naar & passie voor houtlagering.
De nerven van het hout lieten ons de waarde inzien van tijd..

2017

Onze eigen brouwerij groeit langzaam maar zeker in de kelders van het oude RKZ in Groningen. De eerste experimenten slagen voor de test.

Tot heden...

Vergunning en een nieuwe doorstart met Jotner 99%
nieuwe jas voor de Jotners 80%
Wilde vergisting op hout 50%